Veľké Úľany (7. júna 2003) Tlačiť
Napísal(a) Maroš Vrábel   
Štvrtok, 12 jún 2003
V slušnej zostave sme sa dostavili do Veľkých Úľan na štrkovisko. Na naše zdesenie bolo jazero zamorene rekreantami a kúpajúcimi sa. Sotva sme si našli miestočko.

V slušnej zostave sme sa dostavili do Veľkých Úľan na štrkovisko. Na naše zdesenie bolo jazero zamorene rekreantami a kúpajúcimi sa. Sotva sme si našli miestočko. Pripravili sme si nádobíčko a vliezli sme do vody. Bolo niečo pred jednou poobede. Do vody išli: RYC, Ratmír, Karči, Gabo. Ja som ostal na brehu ako teamový fotograf a kým sa naši potápali poslušne som sa nudil a pripekal na ostrom slnku. Našťastie po krátkej chvíli dorazila výprava z Brna. Peca, Jarda Kopečný, Jan Sotorník, Terezka + ešte jedna fešanda neznámeho mena :)

Do vody išli 4 Brňáci, konkrétne: Peca, Jarda, Jan, Terezka. Okrem Jana Sotorníka ktorý mal asi o dve čísla väčší 5mm overall sa všetci nahodili do slušivých dvojdielnych IDRA oblekov a nabehli do vody za SFT teamom.

Keďže som priamo nepotápal, tak môžem komentovať len z počutia. Vo vode strávila celá partia dokopy asi 90min. Najviac ponorov spravil RYC, ktorý okrem hĺbkových ponorov (a kozmetického vylepšenia svojho CONSTANT osobáku na 32m :) osobne "safetoval" každé zanorenie našej zahraničnej návštevy :) ! Brňáci ukázali, že sa temných vôd Úľanských neboja a smelo sa vrhli do hĺbok. Terezka po krátkom rozplávaní sa spravila prvý ponor hneď na úroveň 30m. Na 16ročnú fešandu je to úctyhodný výkon. Pri druhom ponore však nenačasovala správne nádych a rýchlosť výstupu a tak si zasambovala na hladine, našťastie bolo okolo dosť safety diverov, ktorí na ňu dali pozor a po chvílke sa sama odobrala na breh.

Chalani z Brna si tiež poopravovali "personal bests", Peca spravil 30m, Jarda Kopečný 27m a Jan Sotorník a'la Čluňáček 18m. Podľa ich rozprávania mám dojem, že toto jazierko na nich spravilo celkom dobrý dojem. Na brehu boli všetci účastníci prvého SK CZ free meetingu spokojní.

Nesmiem zabudnúť ani na našich, Ratmír si opravil svoj hĺbkový osobák najvýraznejšie, na hodnotu 28,3m.Gratulujem! Gabo sa zdržal vo vode len krátko, po dlhej nemocenskej sa išiel do jazera iba "pozrieť" párkrát sa otočil v 18m a hneď utekal domov. Doniesol nám ukázať aj prototyp novej monoplutvy vlastnej výroby. Vyzerala zaujímavo, natretá na modro s botičkami od OMER SUBu určite RYCa lákala. Testovať vo vode sa bude až nabudúce.

Karči spravil tentokrát 18m, čo je o 3m menej ako jeho osobák spred minulého týždňa. Celkom slušne si všetci zapotápali (najviac asi RYC :) a dúfam, že toto nebude posledná akcia svojho druhu! Chystáme sa preskúmať hĺbku na Veľkých Košariskách a presunúť naše tréningy bližšie k Bratislave.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >