Veľké Uľany (24. mája 2003) Tlačiť
Napísal(a) Maroš Vrábel   
Nedeľa, 25 máj 2003
Máme za sebou opäť training weekend. V sobotu 24.05.2003 sme boli (RYC,Ratmír a ja), ako ináč, vo Veľkých Úľanoch na hlbokej vode. Bolo pekné počasie a tak sme hneď naskákali do vody. Dosť dlho sme hľadali hlbokú vodu.

Máme za sebou opäť training weekend. V sobotu 24.05.2003 sme boli (RYC,Ratmír a ja), ako ináč, vo Veľkých Úľanoch na hlbokej vode. Bolo pekné počasie a tak sme hneď naskákali do vody. Dosť dlho sme hľadali hlbokú vodu.Na lane sme mali naviazaných 30m a narážali sme stale na hĺbky cca 28-29m. Spravili sme celkovo každý okolo 10 ponorov. Ryc si opäť zlepšil svoj osobák, tentoraz na hodnotu 28,6m. Ratmír sa pohyboval v hĺbkach okolo 21m. Podľa môjho Mosquita som spravil v sobotu max. hĺbku 29m. To som už bol pri dne a videl som aj tašku zaborenú v blate. Potápalo sa nám celkom fajn. Po ponore sme pokecali s potápačom, sólistom. Povedal nám kde našiel 33 a 36m hĺbky, tak nabudúce vieme, kde máme spustiť lano :)

V nedeľu sme boli trénovať na Guláške.Prišiel konečne aj Karol s Mirkou. Okolo 11hod sme vliezli do vody a boli sme tam spolu cez dve hodiny. Obehli sme si všetky atrakcie.Najviac asi plošinu. Karol celkom elegantne potápal bez pretláčania vzduchu rukou. Boli sme pozrieť aj najhlbší bod na jazere. Ale vďaka množstvu potápačov tam bola totálne zkalená voda, od hĺbky 14m nebolo nič vidieť, len ruku natiahnutú pred sebou. Okolo 12hod prišli Brňáci, Mattes, Jarda a ešte jedna ich parťáčka, ktorej meno som si nezapamätal. Nahodili sa do svojich IDRA oblekov, 5mm a vliezli do vody. Dali sme spoločne niekoľko ponorov a potom sme vyliezli na breh. Potrénovali statiku na plošine. Spolu s nimi si na plošine poležal aj RYC, spravil tam 2:06 min, čo je v jeho 3mm netesnom obleku veľmi slušný výkon. Celkovo nám bolo v našich 3mm oblekoch už celkom zima. Po prestávke sme vliezli do vody opäť. Tentokrát však už len na cca 10ponorov. Na Guláške sme skončili okolo 16hod, totálne uťahaní.Máme za sebou ďalší víkend vo vode a nevieme sa dočkať kurzu s Danom Exnerom v Chorvátsku. Nice day... mar:o)s

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >