Bratislava - Pasienky (utorok 15. apríla 2003) Tlačiť
Napísal(a) Richard Trabalka   
Sobota, 19 apríl 2003
Už dávnejšie som sa pohrával s myšlienkou "výroby monoplutvy". Keď sa mi na tréningu (dva týždne dozadu) podarilo pri otočke o mostík rozlámať jednu plutvu (druhú som mal už prasknutú - ďakujem zriadencom letiska - po ceste do Egyptu) a na internete som našiel obrázky monoplutiev, ktoré mali botičky OMER, rozhodol som sa.

Už dávnejšie som sa pohrával s myšlienkou "výroby monoplutvy". Keď sa mi na tréningu (dva týždne dozadu) podarilo pri otočke o mostík rozlámať jednu plutvu (druhú som mal už prasknutú - ďakujem zriadencom letiska - po ceste do Egyptu) a na internete som našiel obrázky monoplutiev, ktoré mali botičky OMER, rozhodol som sa. Dalším faktorom bol mail z predajne Trygonu, že listy MILLENIUM budú mať až za 3 mesiace :((

Nedeľa - výroba

V nedeľu sme s mojim budúcim švagrom Peťom začali tvoriť. Plast, čo som zohnal, bol dosť mäkký a tak sme sa rozhodli pre 3 vrstvy, pričom každá bola kratšia asi o 10 cm (podťa ruskej laminátovej monoplutvy, kde je tých vrstiev ale viac). Časť, ktorá sa zasúva do botičiek, sme orezali podľa pôvodných omeráckych listov. Na rad prišli botičky. Museli sme ich poorezávať tak, aby sedeli na monoplutvu, takže normálne listy tam už nedám... Nevadí, MONO-RULEZ :))

Pondelok - dokončenie

Po práci som išiel ku známemu (Zdenovi), ktorý ma hneď sprdol, že sme to lepili sklolaminátovou živicou a nie chemoprénom... Tak sme ju po okrajoch pre istotu trochu zanitovali a u nôh sme to spevnili hliníkovou doštičkou. Pri odchode mi Zdeno ukázal nejaký materiál podobný laminátu, z čoho by sa dal urobit nový list. Vyskúšame :))

Utorok - test

Spokoný s dielom som sa tešil na tréning. Po promo foto v šatni a na bazéne som sa už nevedel dočkať samotného testu. Obul som si plutvu na schodíkoch, zanoril a ... á bola mäkká. Pri skúšaní na suchu sa mi zdala strašne tvrdá. No vo vode to bolo niečo úplne iné. Pri kopoch som ju vôbec necítil, ako keby som ju ani nemal. Nič ma nepoháňalo dopredu. Nebola taká pevná ako by mala byť tesne za prstami, takže pri každom kope som ju prehol a stratil energiu...Ale všetko zlé je na niečo dobré. Zistil som, že keď plávam čisto chrbtom (čo ma učí náš nový člen Mato-SLANGE - 3. na majstrovstvách Európy v plutvovom plávaní), ide to krásne. Ale bolí z toho poriadne chrbát. Tak som aspoň vylepšoval techniku :)

Takže: prvý list bol otestovaný a aspoň som zistil, čo bolo zle. Keď vyrobím nový a otestujem ho, zasa o tom čo-to napíšem :)))

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >