LVL1 - Beginner Freediver Tlačiť
Napísal(a) Tomáš Pressel   
Pondelok, 18 máj 2015

Certifikovaný Kurzy Freedivingu na otvorenej vode v prírode

Termíny a miesta kurzov vypisujeme induviduálne podľa záujmu budúcich kurzistov. Vždy aktuálny termín nájdete na Facebook stránke: @Freediver.sk

 
plagat-beginner.jpg Základný kurz Freedivingu pre začínajúcich freediverov. Pre tých, ktorých oslovil tento šport a chcú sa naučiť niečo nové, stráviť príjemné dva dni vo vode a pracovať so svojim telom a hlavne so svojim vnútorným pokojom a relaxáciou. Navyše sa stanú certifikovanými potápačmi začiatočníkmi a môžu potápať s ďaľšími potápačmi samostatne.
 
Predovšetkým pre tých, ktorí by sa chceli začať venovať nádychovému potápaniu či už rekreačne, alebo športovo. Pre tých, ktorých popri šnorchlovaní lákajú aj hĺbky.
Vhodné pre dobrodruhov, ktorí sa chcú naučiť spôsoby a techniky pri nádychovom potápaní, pri ktorých si užijú dlhší čas pod vodou a navštívia taje voľnej vody. :-)

 

Možno si absolvoval kurz Intro Freediver a zistil si, že tento šport ťa celkom zaujíma a chceš sa stať plnohodnotným potápačom, na ktorého sa môže spoľahnúť každý, kto bude s tebou trénovať. Chceš svoje znalosti rozšíriť a začat s týmto športom aktívne a venovať sa mu ďalej aj vo forme tréningov a akcií s komunitou freediverov na Slovenku. Alebo o freedivingu už niečo vieš z minulosti, si športovec, plavec - a si odhodlaný spraviť si plnohodnotný kurz na otvorenej vode, aby sa z teba stal certifikovaný potápač (nemusíš sa trápiť Intro kurzom, ale ideš na vec s cieľom byť dobrý potápač). Pre teba je určený kurz LVL1 Beginner Freediver, kde ťa naučíme základ potápania a bezpečnosti, aby si mohol chodiť na tréningy a robiť spoľahlivého buddyho hocikam prídeš do partie freediverov. Po tomto kurze sa na teba bude dať spoľahnúť, ako na plnohodnotného potápača.

Dvojdňový intenzívny kurz nádychového potápania čaká práve na teba, kľudne dones aj svojho budúceho buddyho. Po kurze môžete chodiť trénovať spolu, alebo s nami do klubu.

 
plagat-beginner.jpg

Beginner Freediver LVL1

  Priebeh kurzu:

- Dvojdňový intenzívny kurz s certifikáciou

nádychového potápača pre tých, ktorí sa chcú tomuto parádnemu športu začať venovať. Rozšírené oboznámenie so športom, bezpečnosťou pri potápaní a všeobecnými informáciami - intenzívny kurz, na ktorom sa účastník naučí všetky potrebné veci ohľadne potápania na nádych a hlavne bezpečnosť, aby sa z neho stal ozajstný potápač, na ktorého sa môže hocikto hocikedy spoľahnúť pri spoločnom potápaní.

- Teoretická príprava

freediving (história, fyziológia, vybavenie), zásady bezpečnosti, záchrana, správne dýchanie vo freedivingu aj v dennom živote, disciplíny vo freedivingu, riziká vo freedivingu

- Praktická príprava

strečing, cviky správneho dýchania, relaxácia, buddy systém pri statike, statická apnoe, správania sa na bójke a buddy systém na otvorenej vode, hĺbkové ponor, záchrana freedivera

- Vhodné vybavenie:

- neoprénový oblek (najlepšie freedivingový, opencell, dvojdielny), plutvy, potápačská maska, šnorchel, gumený záťažový opasok, olovo, plavky, uterák, karimatka

 Cena: 240,- Eur

Účastník kurzu dostane certifikát o absolvovaní kurzu a splnení všetkých podmienok. Kurz je neskôr možné rozširovať o ďaľšie (certifikované) kurzy potápania, LVL2 Advanced Freediver a LVL3 Expert Freediver, ktoré už sa konajú poväčšine na otvorenom mori.

(Upozornenie: Po absolvovaní LVL1 kurzu sa z účastníka stáva samostatný a zodpovedný certifikovaný potápač a môže sa zúčastňovať tréningov či už s klubom, alebo spoločne s ďaľšími certifikovanými potápačmi na vlastnú zodpovednosť - na našich tréningoch môže robiť Safety buddyho ostatným freediverom.)

  Hlbkovy Ponor - Beginner Freediver

Certifikát o absolvovaní kurzuStaticka Apnea - Beginner

na BBojke - Beginner

beginner - Staticka Apneafrenzel.jpg

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >