Kurz Intro Open Water - Bratislavsko - Jún 2011 Tlačiť
Napísal(a) Karel Lacina   
Pondelok, 13 jún 2011
Čo bolí, to prebolí, najhoršie je byť víkend bez vody. Tento víkend sa niesol v podobnom duchu, keďže sa konal kurz freedivingu v Bratislave a jej blízkom okolí. Zvedavé oči sa dozvedia viac v pokračovaní.

Sobota

Napriek ohlásenému nepriaznivému počasiu a divokým búrkam sa nám ráno zjavilo slniečko na oblohe a z jeho úsmevu na tvári sa zdalo, že nám želá pekný deň. Od 8:30 sa v starej časti mesta Bratislava začali schádzať nové tváre. Títo ľudia sa rozhodli prísť s jediným cieľom - dosiahnuť, aby im za dva dni narástli žiabre. O deviatej začína nekonečná teória a náš Majster JuKa svojich žiakov zasväcuje do tajomstiev života pod vodou.

 

teoria.jpg

 

Sem-tam sa aj mne podarilo prehodiť pár slov, ale keďže som deň predtým niekde nechal svoj hlas, môj prejav sa zmenil na neverbálnu komunikáciu. Keď už budúcim vodným živočíchom klipkali očúre, bol čas ísť premeniť teóriu na prax.

Po veľmi krátkom obedíku sa stretávame na Seneckom jazere Guláshka, kde sa na brehu venujeme freedivingovému vybaveniu, strečingu, relaxácii a krátkej meditácii, po ktorej sa s pokojnou mysľou presúvame do vody.

stretching.jpg

 

Vo vode sa ukázalo, že teória padla vhod, pretože kurzanti vôbec nevyzerali ako keby boli potápať hĺbky po prvýkrát. JuKa sa o nich staral a opravoval chyby, kým ja som sa snažil aspoň niečo zachytiť na kameru, aby sa naše rybičky mohli vidieť v akcii. Analýza videa je užitočná na vypichnutie chybičiek. Po ponoroch sme zaparkovali v najbližšej reštike a väčšina z nás sa obdarovala Čiernohorským rezňom za tri euri. Popri čakaní na jedlo sme sledovali výkony na videu a riešili možné zlepšenia.

Nedeľa

Ráno stretnutie na Koshariskách, tentokrát už bez teórie. Rybičky ukázali, čo si zapamätali zo strečingu a relaxácie a šup ho do gumy! V tento deň prišla na rad prvá statika, kde všetky dary mora vydržali cez minútu a pol. Najlepší Braňo sa dostal na 4 min. 28 sekúnd. 

sta.jpg

 

Po úspešnej statike sa dostávame opäť na hĺbky, kde sa niektorým účastníkom podarilo dostať až do 20tich metrov.

 afterdive.jpg

 

Pre všetkých Vás klobúčik dolu,

dúfam, že budeme čoskoro spolu.

 

Po skončení nás čakal spoločný obed v nemenovanej chalúpke, kde sa rozdávali posledné rady a zodpovedali posledné otázky. Týmto sa kurz ukončil spoločnou fotografiou.

happyend.jpg

 

Ak si chcecte pozriet aj "bežiace obrázky" s príjemnou hudbou nech sa páči VIDEO.

 

Posledný freedivingový kurz roku 2011 máme naplánovaný na termín 6. - 10. júla v Chorvátsku. Všetci záujemcovia sú srdečne pozvaní. Deadline pre prihlásenie je 29. 6. 2011, takže neváhajte! Info o kurze nájdete TU.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >