Intro Pool Tlačiť
Napísal(a) Tomáš Pressel   
Utorok, 19 máj 2015

Kurzy Freedivingu v kontrolovanom prostredí na bazéne

Termíny a miesta kurzov vypisujeme induviduálne podľa záujmu budúcich kurzistov. Vždy aktuálny termín nájdete na Facebook stránke: @Freediver.sk

Plagát pre intro pool kurz freedivingu Bazénové kurzy pre začiatočníkov v kontrolovanom prostredí vo vykúrenom interiéry. Kurz je vhodný hlavne v zimnom období, kedy nie je možné absolvovať kurz na otvorenej vode.
Kurz je určený pre širokú verejnosť, aj nešportovcov.
Spoznávací kurz a vstupná brána do sveta nádychového potápania v príjemnom prostredí na plaveckom bazéne s rezervovanou dráhou len na účel kurz.
Jednodňový kurz, kde sa účastník naučí základy a oboznámi sa s naším športom


 

Freediving je nádherný šport a absolútna práca s vlastným telom, vlastnou mysľou a pohybovou technikou. Potápač sa nespolieha na rôznu techniku a prístroje, ale len sám na seba a na svoj výcvik. Intro kurz na bazéne je určený na ovládnutie základov freedivingu a oboznámenie sa s týmto športom. Je určený pre širokú verejnosť a aj laikov, či nešportovcov. Jednodňový kurz, kde sa kurzista naučí základnú teóriu, techniku na bazéne, cvičenia či už pohybové, alebo aj dychové. Bazénové kurzy sú vhodnou náhradou v zimnom období, kedy sa nedá kurzovať na otvorenej vode vo voľnej prírode kvôli nízkym teplotám, alebo aj pre tých, ktorí majú radšej kontrolovaný priestor, ako hlbokú vodu na jazere.
 
 
Plagát pre intro pool kurz freedivingu

Juraj s kurzistami na Kurze Intro Pool

  Priebeh kurzu:

- Jednodňový spoznávací kurz

nádychového potápania pre tých, ktorí chcú tento parádny šport sponať, vyskúšať. Základné oboznámenie so športom, bezpečnosťou pri potápaní a všeobecnými informáciami - zážitkový kurz, ktorý neskôr je možné rozšíriť o certifikované potápačské kurzy.

- Teoretická príprava

freediving (história, fyziológia, vybavenie), zásady bezpečnosti, záchrana, správne dýchanie vo freedivingu aj v dennom živote, disciplíny vo freedivingu

- Praktická príprava

strečing, cviky správneho dýchania, relaxácia, buddy systém pri statike, statická apnoe, správania sa na bójke a buddy systém na otvorenej vode, hĺbkové ponory

- Vhodné vybavenie:

- neoprénový oblek (najlepšie freedivingový, opencell, dvojdielny), plutvy, potápačská maska, šnorchel, plavky, uterák, karimatka

 Cena: 99,- Eur

Účastník kurzu dostane diplom o absolvovaní. Kurz je neskôr možné rozširovať o ďaľšie (už certifikované) kurzy potápania. Ak po Intro kurze účastníka oslovil tento šport, ďaľším krokom je kurz Intro Open Water, alebo rovno LVL1 - Beginner freediver.

(Upozornenie: Po absolvovaní Intro kurzu sa z účastníka nestáva samostatný certifikovaný potápač a ďaľšie tréningy rieši výhradne pod dozorom inštruktora - na našich tréningoch nemôže robiť Safety buddyho ostatným freediverom.)
(Pre získanie certifikátu plnohodnotného potápača je potrebné absolvovať kurz SFA LVL1 | Beginner Freediver. Kurz LVL1 je možné absolvovať aj bez Intro kurzu - tu je ale potrebné splniť určité požiadavky a limity, zároveň sa naučiť bezpečnosť a buddy systém.)

 

 

Kinga na kurze Intro Pool 

Juraj uci na kurze Intro Pool teoriuKurzisti na kurze Intro Pool teoriaCvicenia na brehu a suche statiky

Staticke ponory vo vode na Kurze Intro Pool Freediving

Plavanie na Intro Kurze

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >