Dynamika, prvý závodný deň Tlačiť
Napísal(a) Peter Zemanovič   
Streda, 10 september 2008
Dynamika odštartovala vo veľkom štýle, ešte som ani nestihol doraziť na bazén a už Dave Mullins stihol urobiť svetový rekord.

 Za nás štartoval dnes Juraj. Bez nejakých väčších okolkov skočil pár minút pre OT do bazéna, dal si nejaké tie statiky a išiel na to. V dráhe vedľa neho sa postavila MandyRae. Vynorila sa ešte pred Jurom na 152m ale hlava jej hneď po vynorení klesla pod hladinu... Jasný blackout. Juraj ešte otočil jeden bazén a vynoril sa čistý po 170m.

Ako sa dalo očakávať, všetky tímy sa snažili na dynamike využiť poslednú šancu a posunúť sa čo najviac dopredu. Výsledkom bolo viacero diskvalifikácii a najmä blackoutov ako v ostatných disciplínach. Chalani z Nového Zélandu na tento šampionát asi nebudú spomínať v dobrom. Po rekorde Dave Mullinsa šiel dnes na štart aj Will Trubridge. Zaplával takmer 8 dĺžok (198m), ale po vynorení dostal sambu a protokol namiesto smerom k rozhodcom spravil na safety divera. Červená karta zhasla aj teoretické nádeje na dobrý výsledok pre favoritov tohto šampionátu.

 Ku koncu závodného dňa štartoval aj Petr Vala za našich českých bratov. Pochlapil sa výkonom 182m. To sa už nedá povedať o ďalšej nádejnej hviezde, ktorá štartovala vedľa neho. Alexej Molchanov sa vynoril po 169m, dostal blackout a už to vyzeralo že sa utopí pokým ho safeťáci stihli pridržat nad hladine. Hlava sa mu potopila pod hladinu asi 3krát, už som mal pocit že jeho mama Natália skočí za ním do vody.

Podľa očakávania silnú dynamiku predviedol Henning Larsen z Dánska - 198m, uvidíme ako sa predvedú zvyšný Dáni zajtra. Rovnakú vzdialenosť zaplával aj svalovec Weine Gustavson, ktorý tentokrát prešiel na techniku plávania s rukami vystretými pred telom. Francúzi, ktorý sú horúcimi kandidátmi na medailu boli dnes zastúpení Morganom Bourchisom. Ten neponechal nič náhode a zaplával čistých 194m.

Zajtra sa očakáva napínavé finále. Zatiaľ nieje nič definitívne rozhodnuté. Vedúci tím z Grécka nastúpi až zajtra, všetci sme zvedaví či tak silné výkony ako doteraz predvedú aj v dynamike. Medzi poslednými štartujú spoločne Martin Štepánek a Christian Maldame, kde sa bude pravdepodobne rozhodovať o medailových pozíciách.

Zajtra štartuje Mišo o 10:00 a Martin o 12:30 tak držte palce. 

Diskutovať o tomto článku vo fóre. (0 príspevky) 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >